KONULAR

30 Ara 2016

TAVA BÖREGİ

BU GÜN NE PİŞİREYİM,
Canımız bir anda börek istedi, işte size en kolay yapabileceğiniz tava böreği, üç veya iki adet yufka yeterli.



TAVA BÖREĞİ MALZEMELERİ
3 adet yufka,

1 su bardağı süt

4 çorba kaşığı sıvı yağ

2 adet orta boy domates

4 adet çarliston biber

Sucuk, sosis, vs. (evde ne varsa)

150 gr kaşar peyniri

Karabiber,Kekik,Tuz


Tava böreği yapılışı

Domates ve biberleri ufak ufak doğrayın ve bir tavada 2 çorba kaşığı sıvı yağ ile önce biberleri kavurmaya başlayın. Sonra domatesleri ekleyerek kavurmaya devam edin ve tuz-karabiber-kekik ilavesiyle tatlandırın.
Domatesler suyunu çekmeye başladığında minik, minik doğradığınız sucuk, sosis, vs. malzemelerinizi de domates-biber karışımına ekleyerek karışım suyunu çekene kadar kavurun. Kavurma işlemi bittiğinde iç malzemenizi bir kenara alın ve soğumaya bırakın.
Teflon tavayı 1 tatlı kaşığı (veya daha az) sıvı yağ ile yağlayın. Bir yufkayı kenarları yanlardan sarkacak şekilde tavaya serin (en sonunda sarkan kısmı böreğin üzeri ne kapatacağız).

Bir kasede süt ve 2 çorba kaşığı sıvı yağı karıştırın.

Kalan 2 adet yufkanızı sütlü karışımın içine elinizle parçalayarak doğrayınız. Yarısını gelişi güzel tavaya yerleştirin. İç malzemesini eşit miktarda yufkaların zerine yayınız arzu ederseniz üzerine kaşar rendeliye bilirsiniz. Kalan sütlü karışım içindeki yufkaları da karışımın üzerine yerleştirin. Kenarlardan sarkan yufkayı da büzdürerek böreğin üzerine kapatın.

En büyük ocağı iyice kısın ve tavayı ocağa koyun. 5-6 dakika sonra kenarından hafif kaldırarak kızarıp kızarmadığını kontrol edin. Kızardığında tavanın üzerine büyük bir servis tabağı veya tepsi kapatıp alt üst ederek böreği servis tabağına alın. Tavaya 1 tatlı kaşığı sıvı yağ döküp yayın ve böreği servis tabağından yavaşça sıyırarak tavaya koyun. Bu yüzü de kızardığında servis tabağına alın.

dip not:
bu böreği evdeki her türlü malzeme ile acil durum böreği olarak yapabilirsiniz,
peynir, kıyma,patates, kabak, patlıcan(patlıcanlı börek tarifinde vermiş olduğum iç malzemesini kullana bilirsiniz.








1 yorum:

  1. cok guzel gorunuyo umarim tadida guzeldir birazdan deniycem ve ek olarak yumurta ve kabartma tozu sute karistiricam

    YanıtlaSil