KONULAR

1 Nis 2015

AROMATİK BİTKİSEL YAĞLAR

Sizler için cilt bakımı,saç bakımı,vücut bakımı konularını araştırırken cilt maskesi, peeling tariflerinde aromatik yağların önemini fark ettim, bu nedenle bazı yağları ve faydalarını araştırdım. yine sizlerle paylaşıyorum.
Aromatik bitkisel yağları haricen masaj yaparak kullanabildiğimiz gibi, bir kesme şekere iki üç damla damlatarak da alabiliriz.haricen kullanılacakları sizlere belirttim.

KAYISI YAĞI
Yüz temizliğinde kullanılır,akneleri temizler,cilde canlılık verir.Yaşlanma ile ortaya çıkan kırışıklıkları giderir.Nemlendirici özelliğe sahiptir.
KAYISI ÇEKİRDEĞİ YAĞI
Özellikle cilt bakımında ve göz çevresi kırışıklıklarında kullanılır.cilde yumuşak ve pürüzsüz bir etki bırakır.yaşlanmayla ortaya çıkan kırışıklıkları giderir. a vitamini bakımından zengindir.
KEKİK YAĞI
Bronşit, nezle,grip solunum yolu rahatsızlıklarında, diş eti iltihaplarına iyi gelir.şeker hastalarına iyi gelir.yara ve yanıklarda antiseptik olarak kullanılır.Romatizmaya iyi gelir, gastrit gibi mide rahatsızlıkların da yardımcı olur.Kollestrol ve yüksek tansiyon rahatsızlıklarında dengeleyicidir.
KETEN TOHUMU YAĞI
Menopoz sıkıntılarını gidermeye yardımcı olur.Mide ağrılarını ve kabızlığı giderir.Hazmı kolaylaştırıp,zihin açıcı özelliği de vardır.
KİMYON YAĞI
Kimyon yağının antiseptik, antibakteriyel,hazmı kolaylaştırıcı özelliyi vardır. Varislerde ağrı gidericidir.
LAHANA YAĞI
Vücudumuza uyguladığımızda kendimizi canlı ve hafif hissetmenize, selilüit incelmesine,kan dolaşımını hızlandırır,cildin canlanmasına parlaklık kazanmasına, cildin sıkılaşmasına gerginleşmesine, pürüzsüzleşmesine ve ayrıca yağ ve su metabolizmasını harekete geçirerek sarkma problemi olan bölgeleri toplamaya yardımcı olur.Bel karın, kalçalar, bacaklar gibi vücudun yağ depolayan tüm bölgelerine uygulayabilirsiniz.hem erkekler, hem kadınlara etkilidir.
 Ben Lahana yağını kayısı yağı, kayısı çekirdeği yağı ile karıştırıp kullanıyorum. adını lahyısı yağı koydum   ..netice?????? daha henüz yeni başladım netice alırsam yazacağım.
ALABALIK YAĞI
Romatizma ve bel ağrılarına iyi gelir.Bel fıtığı ve kas (adale) ağrılarına faydalıdır.Kas gevşetici,kireçlenme ve mafsal ağrılarına faydalıdır.Haricen cilde masaj şeklinde uygulanır.
OZON YAĞI
Ozon yağı, cilt yenilenmesi ve genç görünüm için deri ve hücre canlanması, kırışıklıkların giderilmesi, sivilce lekeleri,saç derisi hastalıkları,saç dökülmesi,doğum çatlakları,cilt ve tırnak mantarının tedavisi,uçuk tedavisi gibi sayısız kullanıma uygundur.Haricen cilde uygulanır.
ANASON YAĞI
Gaz söktürücü,midede hazımsızlık,şişlik gaz giderici ,anne sütünü arttırıcı,iştah açıcı olarak kullanılır.Çocuklarda karın ve topuk bölgelerine seyreltilerek sürülür.
ARGAN YAĞI
Kırışıklıkları gidermede yardımcıdır.Cildi besler,cildin sıkışmasında yardımcıdır.Çatlakları önler,Güneş yanıklarından sonra cildi yenilemede ve onarımında yardımcı olur.haricen masaj şeklinde uygulanır.saç dökülmesine iyi gelir.
ASPİR YAĞI
Vücutta biriken fazla yağı eriterek kilo vermeyi kolaylaştırdığı gibi yağ dokusunun enerjiye ve kas dokusuna dönüşmesine katkıda bulunur.Ayrıca kas dokusunu ve kütlesini koruyucu ve yağlanmanın etkilerini azaltıcıdır.dahilen 1 fincan suya 4 damla damlatılarak içilir. haricen masaj şeklinde uygulanır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder