KONULAR

16 Şub 2017

ESKİ ŞİFONYER YENİLEME

Bu gün de evimizdeki eski şifonyerimiz den yeni farklı bir şifonyer yaratalım,
ahşap boyama konusunu daha önceki (ahşap nasıl boyanır) konulu yazımda detaylı olarak anlattığım için bu resimlerde fazla açıklama yapmayacağım.
 Eski ceviz şifonyerimiz den sıkıldık, evimiz de yeni düzenlemeler yapmak istiyoruz, bence önce evimizdeki ufak tefek parçaları değiştirerek başlıya biliriz.
Bu sayfada örneklerini vermiş olduğum ahşap yenileme çalışmalarını detaylı olarak anlatmadım, çünkü diğer sayfalarımda açıklamalı ve detaylı bir biçimde farklı ahşap boyama ve farklı ahşap yenileme çalışmalarını verdim.yine de aklınıza takılan bir soru olursa mesaj atabilirsiniz, geç de olsa yanıtlarım.
Şifonyer eski görüntüsü vermek için eskitme tekniği uygulanmış( boya eskitme konulu yazıma bakınız)

Ahşap eskitmeyi de ahşap eskitme nasıl yapılır konusunu anlattığım sayfamda bulabilirsiniz...
bu şifonyer'e de ahşap eskitme uygulanmış.

SONUÇ MÜKEMMEL OLMUŞ
Resmini görmüş olduğunuz bu şifonyere önce desen çalışması yapılmış, kuruduktan sonra üzerine antiquin ile eskitme yapılmış...
Kazıyarak eskitme tekniği uygulanmış şifonyer örneği



Eskitme uygulanmış üzerine desen çalışması yapılmış....desen dediysek...ilkokulda eskiden defterlerimizin kenarına yaptığımız süsler gibi.

6 yorum:

  1. Merhaba ,
    ben babamdan kalan tek hatıra büyük ahşap bir saati evime uygun bir renkte olmadığı için kullanamıyorum. beyaz eskitme yaparak evimde dekor amaçlı kullanabileceğimi düşünüyorum.
    koyu kahve rengi cilalı bir saat boyaya başlamadan önce zımpara yapmalı mıyım ?
    zımpara sonrası direkt olarak beyaz su bazlı akrilik boya ile boyayıp bez ile silmem yeterli olur mu ? belki biraz da bulaşık teli ile eskite bilirim ? ilk kez ahşap boyama yapacağım ve benim için önemli bir saat manevi açıdan ve mahvetmek istemiyorum.
    yardımcı olabilir misiniz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzelce zımparalayın,üzerinde cilası kalmasın. daha sonra bir kat eskitildiginde altından görülmesini arzu ettiginiz renge boyayın (bk.ahşap eskitme sayfamdaki projelere) tekrar ince zımpara ile zımparalayın...ahşap boyama malzemesi satan mağazalardan sünger zımpara bulabilirsiniz.daha sonra beyaza boyayın iyice kurumadan ıslak bir bezle iyice bastırarak silebilirsiniz...daha çok kenarları....kolay gelsin.

      Sil
  2. Merhabalar,

    Boyamalarınız gerçekten çok başarılı. Bende ikinci elden aldığım ürünleri yeniletmek istiyorudum ancak yeniletme fiyatları gerçekten yeni ürünle eşit. Yapabilir miyim bilemiyorum ancak kendim yapmayı isterim. ellerinize saağlık ..

    YanıtlaSil
  3. Tabiki yapabilirsiniz...cesaret ve emek...

    YanıtlaSil
  4. İyi geceler fotograflarinizi sayfamda paylasabilir miyim acaba ?

    YanıtlaSil
  5. Öncelikle izin alma nezaketi gösterdiğiniz için teşekkür ederim tabi ki yayınlıya bilirsiniz.kolay gelsin.

    YanıtlaSil