bu gün ne pişirelim
Bu gün çok işim var....ama yine de size mevsimin meyvesi portakaldan nasıl reçel yapılır onu paylaşacağım... tabi önce malzemeler.
MALZEME
5 orta boy portakal
5 orta boy portakal
2 su bardağı su
2 su bardağı portakal suyu
1 kg toz şeker
HAZIRLANIŞI
Portakalların kabuklarını rende veya keskin bir bıçakla sarı kısmı hafifçe kazıyın. portakalları kuş başı, kuş başı doğrayın.
2 su bardağı su ile portakalları haşlayın.
portakallar yumuşayınca, 2 su bardağı portakal suyunu ekleyin.
1 kğ şekerde ekleyerek yarım saat kadar pişiriniz.
indirmeden önce yarım limon suyunu ekleyerek altını kapatınız.
Ben renk versin diye 3 portakal-2 adet kan greyfut'u ekliyorum, hafif mayhoş ve görseli daha güzel oluyor
artık size kalmış.
portakalları haşladıktan sonra suyunu dökmüyormusunuz? denemek istiyorum. acı suyunu çıkarmadan oluyormu? sevgiler. takipteyim.
YanıtlaSilEvet acı suyu döküyorum....portakal bitmeden deneyin..
SilHayır suyu dökülmüyor, zaten suyunu çekiyor....
YanıtlaSil