KONULAR

2 Nis 2015

BİTKİSEL TEDAVİLER

Aşağıdaki bitki kürlerinden fayda sağlanabilmesi için en az 21 gün uygulanması gerekir....
diğer bitkisel tedaviler için bakınız.






Öğütülmüş çörek otu
Geçmişten günümüze bin bir derde deva bağışıklık sistemimizi  ve hormon sistemini dengeler,alerjiyi önler.
Mikrop, virüs ve mantarlara karşı öldürücü etkiye sahiptir.Kan şekerini düşürür, damar hastalıklarını önler.
İdrar ve gaz söktürücü özelliyi ile safraya iyi gelir.( Hemen anneme yapmalıyım) Hazmı kolaylaştırır. Yaraların çabuk iyileşmesini ve hücrelerin yenilenmesini hızlandırır. EMZİREN ANNELER İÇİN SÜT ARTTIRICIDIR( Gelinimde uyguladık, çok faydasını gördük)
KULLANIMI
Bala, süte, pekmeze karıştırılarak günde 3 kez yemeklerden yarım saat önce 1 tatlı kaşığı alınması tavsiye edilir.....
DEVE DİKENİ
Karaciğerde tok sit maddelerin parçalanıp, atılacak hale gelmesini sağlar.Yeni karaciğer hücrelerinin oluşmasını ve onların zarar gören hücrelerin yerini almasını sağlar.İçindeki silymarin maddesi özellikle alkole ve kimyasal kaynaklı ( çok ilaç tüketimi, çok yağlı yemek tüketimi) karaciğer hasarına ve hepatite karşı etkili olduğu anlaşılmıştır.İyi bir kan temizleyici olup,sedef hastalığında fayda sağlıya bilir.Böbreklerin daha iyi çalışmasına katkıda bulunarak idrar yollarındaki problemlerin giderilmesinde olumlu katkılar sağlar.
KULLANIMI
Bala, süte pekmeze karıştırılarak günde üç kez yemeklerden yarım saat önce 1 tatlı kaşığı alınması tavsiye edilir.
ÖĞÜTÜLMÜŞ ISIRGAN TOHUMU
Kan temizler, alyuvarları yeniler,Kan yapıcıdır,Kan şekerini düşürür,ödemi giderir,Bağırsak temizleyici ve gaz gidericidir.idrar söktürücüdür, idrar yolları hastalıkları ve iltihaplanmalarda etkilidir. Vücudun savunma gücünü artırır , beden yapısını güçlendirir,Adet kanamalarını düzenler.Karaciğer, akciğer, safra kesesi, dalak,rahatsızlıklarında kullanılır.Boğaz ağrılarında ,göğüs yumuşatmada ve balgam söktürücü olarak kullanılır. Soğuk algınlığına karşı koruyucudur.Tansiyon düşürücüdür.Emziren kadınlara süt yapar,cinsel gücü arttırıcı özelliyi vardır.Kabızlığa karşı etkisi kanıtlanmıştır.
Sabah, öğlen, akşam, yemeklerden önce veya yemek esnasında 1 tatlı kaşığı tozu yoğurt, bal veya pekmeze katılarak alınması önerilir.

Bu günlük bu kadar yarın baharat ve bitkilerin faydalarına devam edeceğim.....bakınız

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder