KONULAR

29 Mar 2015

İRMİK HELVASI KOLAY USULDE

Bu irmik helvasının tarifini ayvalıkdaki yazlık komşum serpil den aldım....şimdiye kadar çok  kez irmik helvası yaptım. fakat bu tarifin tadı kıvamı süper oluyor denemenizi tavsiye ederim.....
TADI VE KIVAMI SÜPER.......


1 PAKET İRMİK( 500 gr)
3,5 SU BARDAĞI SU VEYA SÜT
3,5 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
1 PAK MARGARİN VEYA TEREYAĞI (250 gr.)
DOLMALIK FISTIK
ŞERBETİ
Su ve şeker derin bir kapta ara sıra karıştırarak şekeri eriyinceye kadar karıştırılır ve kavrulan irmiğin üzerine dökülür.Genellikle irmik kavrulmaya başlarken şurubu da hazırlayın, irmiği kavururken soğuk şurubuna karıştırın.şurup kaynamıyor.
HAZIRLANMASI
Tercihen teflon tencereye dolmalık fıstıkları, yağı ve irmiği kayarak hafif ateşte yavaş yavaş kavurunuz,iyice pembeleştikten sonra şerbetini ilave ediniz.
Pilav demlendirir gibi demlendiriniz.....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder