KONULAR

15 Mar 2015

EVİMİZDEKİ AKTAR 2


Bugün yine evimizdeki aktara öğütülmüş keten tohumu ile devam ediyoruz....
Öğütülmüş keten tohumu ağız içi yaralara, afta ve öksürüğe iyi gelir.Ağız, boğaz mukoza iltihabı hastalıklarında,

  
kolitlerde,kronik ülserde,mide mukozası iltihabında faydalıdır.Sindirim sistemi ve bağırsaktaki amilimi düzenleyerek vücuda gerekli olan besin ögelerinin alınmasını sağlar. Doğal olarak o mega 3-6-9 doymamış yağ asitleri sayesinde kandaki kolesterol ve trigliserid seviyesini düşürür.Hücre zarlarının güçlenmesini sağlar. Sabah, öğle, akşam 1 tatlı kaşığı tozu bala,pekmeze veya yoğurda karıştırarak alınması tavsiye edilir.
( Ben salatalarımın üzerine serperek kullanıyorum....tercih sizin)


ÖĞÜTÜLMÜŞ ÜZÜM ÇEKİRDEĞİ
Cilde canlılık ve taze bir görüntü verir. Yaşlılık belirtilerini azaltır.yaşlanmayı geciktirir. Afrodizyak özelliğe sahiptir. Vücutta biriken kimyasal zehirleri atmaya yardımcı olur. damar duvarlarını yenileyerek kalp atışını düzenler.Unutkanlık ve konsantrasyon sorunlarını giderir. E vitamininden 50 kat daha güçlüdür.Hemoroit ve basurda damar sarkmasını önler. Sabah,öğle, akşam yemeklerden önce veya yemek esnasında 1 tatlı kaşığı tozu yoğurt,bal veya pekmeze katılarak alınması önerilir.
Üzüm çekirdeğini 30 gün saf zeytinyağının içinde karanlık bir köşede  bekletip süzerseniz cildiniz için inanılmaz besleyici krem elde edersiniz......bu benim kendi deneyimim...

ÖĞÜTÜLMÜŞ NAR ÇEKİRDEĞİ
Doğal östrojen kaynağıdır Selülit oluşmasını engeller,Menopoz sıkıntılarını giderir,doğum kontrol hapının yan etkilerini azaltır.Kanser oluşmasını engeller.Güçlü antioksidandır. Tansiyonu düşürür,Kötü kolesterolü düşürür, cildi canlandırır,Yaşlanmayı geciktirir.kalbi korur,Sabah,öğle,akşam yemeklerden önce veya yemek sırasında 1 tatlı kaşığı yoğurt,bal veya pekmeze karıştırarak alınması tavsiye edilir...


KEÇİ BOYNUZU TOZU
kansızlığa iyi gelir, iştah açar,kilo almaya yardımcı olur. Besin değeri yüksek ve besleyicidir.Kemikleri geliştirir.Kemik erimesini önler.( Menopozdaki peynir ve süt ürünlerini alamayan bayanlar için alternatif bir besindir.) Vücudu zinde tutar,sindirim sistemini düzenler,gaz gidericidir, el ayak titremesine ve felçlilere faydalıdır.Sırt, bel ağrıları,siyatik ve romatizmada faydalıdır.Meyve suyuna, süte,sıcak suya,bala katılarak alınması tavsiye edilir.


ADA ÇAYI
Ada çayı gaz sorununu giderir,zihin açıcı ve vücut direncini arttırıcıdır.genellikle sabah öğle arası içilmelidir.Kaynatılmamalı 10 dakika demlenmelidir.
KUŞBURNU

İdrar söktürücü, Hemeroit, enfeksiyon, soğuk algınlığı, varis, yüksek kollestrol ve sakinleştirici olarak faydalıdır.
5 dakika kaynatın tok karnına için.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder