KONULAR

15 Mar 2015

GÖZ ÇEVRESİ KIRIŞIKLIKLARINA MASKE



Bu gün biraz kendimizle ilgilenelim, göz altı torbaları, göz kenarındaki kırışıklıklar her yaşın sorunudur, bu nedenle göz çevremize cildimizden daha fazla özen göstermeliyiz...30 lu yaşlardan itibaren gözlerimizin kenerındaki kaz ayakları hepimizin sorunu olmaya başlar....benim gibi iğneden korkup botoks yaptıramayanlar veya botoks için bütçesi yetersiz olan arkadaşlar için kırışıklıklara doğal botok etkisi yapan maskeleri paylaştım....kendinize zaman ayırın ...


Bir çok kadın, daha genç görünmek için güzellik ürünlerine bir sürü para harcar. Özellikle, göz çevresindeki 
kırışıklıklar kadınların en büyük sorunudur. 

GEREKLİ MALZEMELER:
1 çay kaşığı arı sütü,
2 damla kayısı çekirdeği yağı,
1 damla buğday özü yağı,
1 adet E vitamini kapsülü,


HAZIRLANIŞI VE KULLANIM ŞEKLİ 

 E vitamini kapsülünü kırarak içindekini diğer malzemelerle karıştırıp her gece göz çevrenize uygulayın
Göz altı torbalarını masajla yok etmek için;
Her iki baş parmağınızı ensenizin üst tarafına bastırın. Diğer parmaklarınızı göz hizasında şakaklarınıza koyun. Şimdi parmaklarınızı şakaklardan baş parmaklarınıza doğru yumuşak hareketlerle geriye doğru itin. Tüm parmaklarınız kulaklarınızın arkasında toplandığında 5 saniye boyunca iki baş parmağınızla ensenize kuvvetli bir baskı uygulayın. Daha sonra parmaklarınızı rahat bırakın ve egzersize yeniden başlayın. Aynı hareketi 3 kez tekrarlayın.
Bu egzersizi haftada 3 kez tekrarlamak gerekir. Bir ayın sonunda olumlu sonuçlar alabilirsiniz.



Göz Altı Torbaları İçin Bitkisel Maske
 Bir demet maydanozu öğüttükten sonra içine 300 gr. süt koyarak pişirin, süt yarıya geldiğinde süzerek balla tatlandırın. Bu karışımdan günde 5 kere bir çorba kaşığı için




Farklı bir tarif daha
Bir patatesi rendeleyerek suyunu çıkartın. İçine badem yağı ve bir tatlı kaşığı kahve koyarak tülbende sarıp bekletin.Bu tülbentti çaya batırıp sorunlu bölgelere kompres yapın.  



      Kırışıklıklarınızı badem yağıyla giderin         Yarım salatalığı rendeleyin ve suyunu sıkın. Bu suyu, 1 tatlı kaşığı badem yağı ve 1 çorba kaşığı sütle karıştırın. Bu karışımla her gün sabah-akşam göz çevrenize masaj yapın. Karışımı, serin bir yerde saklayın.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder